U bent hier:

Onze Houtsoorten

Al onze houtsoorten zijn met zeer grote zorgvuldigheid geselecteerd voor de productie van onze houthokken. We gebruiken uitsluitend hout dat een 100% FSC keurmerk heeft en duurzaamheidsklasse 1 is om zo onze kwaliteit te waarborgen.

Accoya

Accoya hout is het resultaat van decennia aan Nederlands  onderzoek en ontwikkeling. Dankzij een milieuvriendelijke, op azijn gebaseerde houtmodificatie technologie – acetylatie – krijgt snelgroeiend naaldhout de eigenschappen van het allerbeste tropische hardhout. Accoya is het meest toonaangevende gemodificeerde hout ter wereld. Krachtig, mooi, duurzaam en zeer geschikt voor gebruik buitenshuis.

Duurzaamheidklasse I

Accoya is het duurzaamste hout ter wereld dat bovengronds 50 jaar en in grond- watercontact 25 jaar of langer stand houdt.

Duurzamer dan Teak, eigenschappen

  • Perfect voor buitentoepassingen
  • Accoya® hout kan niet verteerd worden door houtaantastende insecten en micro-organismen
  • Weerstand tegen houtaantastende schimmels is enorm verbeterd
  • Accoya® hout is gegarandeerd vrij van rotting
  • Verf en lak gaan 3 tot 4 maal langer mee, waardoor de onderhoudskosten sterk gereduceerd worden

Afwerking

Accoya® hout is gemakkelijk machinaal en handmatig te bewerken en geeft géén extra uitdagingen voor houtverwerkers en eindgebruikers. In buitentoepassingen is onbehandeld ACCOYA® gevoelig voor verblauwing, dit uit zich in een zwart/vlekkerige verkleuring aan het oppervlak. Dit proces doet geen afbreuk aan de duurzaamheid van ACCOYA® hout maar kan het uiterlijk welminder mooi maken. Deze en andere verkleuringen zijn te voorkomen door het aanbrengen van een afwerking.